Comisarul european pentru cercetare, ştiinţă şi inovare, Carlos Moedas, va efectua o vizită în România în toamna acestui an
Ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, domnul Adrian Curaj, va participa miercuri, 27 ianuarie, la reuniunea informală a miniștrilor responsabili cu competitivitatea (cercetarea), ce se va desfăşura la Amsterdam, sub egida președinției olandeze a Consiliului UE. Discuţiile vizează investiţiile naţionale şi europene în cercetare şi dezvoltare, obiectiv major al Guvernului României, ca proiect de ţară.
Reamintim, în acest context, că săptămâna trecută, ministrul Adrian Curaj s-a întâlnit, la Bruxelles, cu Comisarul european pentru cercetare, ştiinţă şi inovare, Carlos Moedas, care a acceptat invitaţia de vizita România şi de a fi prezent la conferinţa miniştrilor europeni ai cercetării, organizată la Bucureşti, în toamna acestui an.
În cadrul întâlnirii au fost abordate priorităţile mandatului domnului Adrian Curaj pentru zona de cercetare-dezvoltare-inovare, dar şi detalii strategice legate de derularea programului European Light Infrastructure-Nuclear Physics (ELI-NP) şi a proiectului subsecvent de dezvoltare urbană a zonei Măgurele - Laser Valley, precum şi a programului regional Danube, parte a Strategiei UE pentru Regiunea Dunării (SUERD).
Particip cu mult optimism la reuniunea de la Amsterdam, una în care vom vorbi aceeaşi limbă: a cercetării. Sunt convins că atât prestigiul cercetătorilor români, dovedit în nenumărate cazuri, cât și laserul de la Măgurele, un adevărat vector de dezvoltare pentru România, vor fi motive foarte puternice pentru colaborări internaţionale valoroase”, a declarat ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, domnul Adrian Curaj.
 
BIROUL DE PRESĂ